Populaire berichten

maandag 8 september 2014

Meatfree Monday : Vega bloemkool schotel

 
We eten volgens het seizoen. In de maand september is er een overvloed aan : Bloemkool, Paddenstolen, Knolselderij, Tomaten, Pompoen, Postelein, Rode biet, Spinazie, Aardbei, Appel, Banaan, Mango, Meloen, Perzik.

Bovendien zijn deze artikelen goed geprijst. Aanleiding om dit  bloemkool gerecht te maken van de week.
Maak deze heerlijke ovenschotel eens!

Benodigheden:
1 bloemkool in roosjes
1 pak (spelt)penne
vega boullionblokje ( lactose en glutenvrij)
 2 uien
blikje zwarte olijven olijven
chili peper
 zakje oude kaas
kaas saus bereid door ( lactose vrije) slagroom, ei  en oude kaas door elkaar te kloppen met wat peper ,zout wat platte peterselie uit de tuin
  broodkruim ( gemaakt van twee boterhammen, even door de keukenmachine)
Verse italiaanse kruiden uit de tuin
mini tros tomaten
cherry tomaten

Kook in een pan de penne gaar met een boullionblokje in ruim water en in een andere pan de kleine roosjes gesneden bloemkool beetgaar. ( je kunt ook de bloemkool eerst koken en in het hete water daarna de penne om water en energie te besparen).
Vergeet niet dat je de stam van de bloemkool ook kunt gebruiken, Schil de stam even. Of gebruik de stam en het blad voor een heerlijke soep!
 
Snipper de uien en fruit ze aan. Doe er de chili bij en bak even door.
Neem een grote schaal.
Meng daar de pasta, bloemkool, uien, cherrytomaatjes, olijven en kruiden door elkaar.
Schep dit nu in een grote ovenschaal.
Overgiet met de bechamelsaus.
Nu het verse broodkruim eroverheen en daarover de oude kaas.
 
Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak af in een klein half uur.
Serveer er eventueel nog wat frisse salade bij en een lekker koud glas wijn.
 
Eet smakelijk!!
 
 

Geen opmerkingen: