Populaire berichten
-
Als je kant en klare patronen koopt, dan staat er meestal op vermeld hoeveel stof je nodig hebt in welke breedte. In magazines s...
-
Moet je iets lekkers meenemen naar een feestje of heb je zelf een verjaardag of gewoon zin in iets lekkers op boord? Wees dan eens crea...
-
Als rechtgeaarde Hollander houd ik van geldterugacties, van kortingscoupons, van aanbiedingen en van bezuinigen. Maar sinds januari, to...
-
Ik ben dol op gezonde voeding, het smaakt beter, het is beter en ik vind het gewoon fijn om te weten dat wat ik binnenkrijg goed is. Bovendi...
-
Met alle commotie rond zwarte Piet zou je bijna vergeten dat het heerlijk avondje al over 3 maanden is! "Ver weg", zeg je? Nou, d...
-
We eten volgens het seizoen. In de maand september is er een overvloed aan : Bloemkool , Paddenstolen, Knolselderij , Tomaten, Pompo...
-
Komkommertijd!! Komkommers zijn goedkoop. 2 of 3 voor een euro. Komkommers zijn maximaal 2 weken te bewaren op een koele plaats, maar ...
-
Uiig word je ervan (Als je denkt dat je alles hebt gezien) Dan kom je op een dag een product tegen dat direct op ...
-
Van de week heb ik coleslaw gemaakt. Koop een biologisch wit kooltje en een wortel, rasp met een mandoline en snijd klein. Niet a...
-
Bij mijn Oma thuis werd altijd gekookt voor een of twee extra personen. Ze wist immers nooit wie Opa op het laatste moment mee naar hui...
zondag 21 september 2014
Komkommertijd!
Komkommertijd!!
Komkommers zijn goedkoop. 2 of 3 voor een euro.
Komkommers zijn maximaal 2 weken te bewaren op een koele plaats, maar niet in de koelkast of diepvries. Komkommers worden snotterig van kou. Het verpakken van komkommer in folie voorkomt uitdroging.
Een komkommer hoeft niet geschild te worden voor gebruik. Hij moet wel worden gewassen en de uiteindes eraf gesneden. Meestal eten we komkommer rauw. Het kan ook gestoofd, gebakken en gekookt worden. Kook komkommer niet langer dan 10 minuten.
Komkommer is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat komkommer veel vezels en voedingsstoffen en erg weinig calorieën.
Blog van Caroline De Greef - de Huismanager
Na de spreekwoordelijke “komkommertijd”, de maand augustus waarin de regering reces heeft en een hoop mensen op vakantie zijn en er volgens journalisten niets spectaculairs gebeurd om over naar huis te schrijven, komt de maand september en dan gaan de prijzen van komkommers spectaculair naar beneden. Reden genoeg om daar aandacht aan te schenken!
Maar jah… wat doen we zoal met komkommers? We snijden er plakjes van voor op het brood, lekker op de kaas met maggi of op pindakaas en sambal.
We schaven er ’s middags dunne pakjes van die we vermengen met en rauw fijngesnipperd uitje, doen er wat azijn en een lepel suiker bij en serveren dat bij de avond maaltijd. En als we verbrand zijn of vermoeid dan leggen we wat plakjes op ons gezicht of ogen.
Maar dan houd het wel zo’n beetje op…
Maar menschen, de komkommer is grandioos, heerlijk en enorm veelzijdig!! Dus koop ze nu ze zo goedkoop zijn en probeer eens wat nieuwe recepten uit!
Tzatziki:
2 komkommers
1 à 2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 el Griekse yoghurt
3 el mayonaise
een scheut witte wijnazijn
7 blaadjes verse munt uit de tuin, fijngesneden
klein bosje bieslook, fijngeknipt
peper en zout uit de molen
De komkommers raspen, uit laten lekken en vermengen met alle andere ingrediënten. HEERLIJK!!
-Heerlijk zijn ook komkommerblokjes met gerookte zalm of ham, fris als borrelhapje. Snij de komkommer met schil en al in stukjes van 3 centimeter. Hol uit en vul met een salade zoals ( zelfgemaakte tonijn, rundvlees of eier.
-Gebruik in een koude pasta salade met appel, augurk, en blokjes ham.
-Maak een warme of koude komkommersoep. Komkommer klein snijden, fruiten met een uitje en kruiden naar smaak. Toevoegen aan halve liter bouillon en de staafmixer erin… en klaar ben je.
-Maak met een kaasschaaf hele lange plakken overlangs en maak lekker rolletjes, vullen met bijvoorbeeld ei en tomaat, of roomkaas en rucola.
-Verwerk komkommer in een hartige taart. Als iemand een recept wil, roep dan maar... :)
Wist je trouwens dat als je de komkommer in de lengte richting snijd en met een lepel de zaadlijsten verwijderd, dat ook mensen die last hebben van komkommer, het nu zonder moeite kunnen eten?
Wat doe jij met komkommer?
groetjes
Caroline
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten