Kun je wel wat extra energie gebruiken? Bijvoorbeeld voor het dansen, sporten, tijdens een (lange) reis of gewoon tijdens je werk? Dan zijn deze energierepen bij uitstek geschikt. Ze plakken niet, ze zijn stevig, dus je kunt ze makkelijk meenemen. Ze blijven lang goed, dus je kunt prima een bakplaat vol maken. Dan ben je meteen voor twee weken klaar. Handig toch? Deze energierepen passen heel goed binnen een bewuste en sportieve of actieve leefstijl.
Wat heb je nodig voor 14 energierepen?
•200 gr havermout
•75 gr volkoren speltmeel
•2 el kaneelpoeder
•1 tl bakpoeder
•1 tl gebroken lijnzaad
•100 gr biologische appelmoes
•2 el rauwe honing
•2 el geraspte kokos
•een handvol gemengde rauwe noten
•een handvol gedroogde abrikozen
Hoe maak je het?
Strooi allereerst een bakplaat vol met de havermout. Verdeel het gelijkmatig over de plaat en bak ze 5 minuten krokant in de oven op 180° C.
Doe vervolgens het speltmeel en het bakpoeder samen in een grote mengkom.
Snijd de rauwe noten in grove stukken en doe ze bij de bloem. Doe daar ook de grof gesneden gedroogde abrikozen, het gebroken lijnzaad, de kokosrasp en een paar lepeltjes kaneel bij, naar eigen smaak. Je kunt er ook nog een klein beetje citroen- of limoenzeste bij doen voor een extra frisse smaak.
Ondertussen zal je havermout lekker krokant zijn. Die mag er ook nog bij.
Doe nu ook de honing en de appelmoes erbij. De honing en appelmoes zorgen voor een lekker stevig en plakkerig geheel. Als je denkt dat de boel niet goed bij elkaar blijft, dan doe je er nog een beetje bij.
Verdeel het mengsel over je bakplaat en druk alles goed en stevig plat tot anderhalve cm dikte. Zorg ervoor dat de hoeken en randen niet dunner zijn, anders zullen ze eerder verbranden terwijl het middelste stuk nog niet goed is.
Zet de bakplaat nu opnieuw in de oven op 180°. Na ongeveer 30 minuten is de reep goed en gaar. Haal hem uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen.
Snijd er nu repen of vierkantjes van en dan kan je die in een afgesloten doos met wat bakpapier ertussen lang bewaren. Ideaal. Zo kun je dus eens per twee weken een mooie voorraad maken.
Met dank aan Miss Puur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten