Populaire berichten
-
Als je kant en klare patronen koopt, dan staat er meestal op vermeld hoeveel stof je nodig hebt in welke breedte. In magazines s...
-
Moet je iets lekkers meenemen naar een feestje of heb je zelf een verjaardag of gewoon zin in iets lekkers op boord? Wees dan eens crea...
-
Als rechtgeaarde Hollander houd ik van geldterugacties, van kortingscoupons, van aanbiedingen en van bezuinigen. Maar sinds januari, to...
-
Ik ben dol op gezonde voeding, het smaakt beter, het is beter en ik vind het gewoon fijn om te weten dat wat ik binnenkrijg goed is. Bovendi...
-
Met alle commotie rond zwarte Piet zou je bijna vergeten dat het heerlijk avondje al over 3 maanden is! "Ver weg", zeg je? Nou, d...
-
We eten volgens het seizoen. In de maand september is er een overvloed aan : Bloemkool , Paddenstolen, Knolselderij , Tomaten, Pompo...
-
Komkommertijd!! Komkommers zijn goedkoop. 2 of 3 voor een euro. Komkommers zijn maximaal 2 weken te bewaren op een koele plaats, maar ...
-
Uiig word je ervan (Als je denkt dat je alles hebt gezien) Dan kom je op een dag een product tegen dat direct op ...
-
Van de week heb ik coleslaw gemaakt. Koop een biologisch wit kooltje en een wortel, rasp met een mandoline en snijd klein. Niet a...
-
Bij mijn Oma thuis werd altijd gekookt voor een of twee extra personen. Ze wist immers nooit wie Opa op het laatste moment mee naar hui...
zondag 7 september 2014
Thuisafgehaald
Bij mijn Oma thuis werd altijd gekookt voor een of twee extra personen. Ze wist immers nooit wie Opa op het laatste moment mee naar huis zou brengen. Het was in de voorgaande jaren vele malen voorgekomen dat er opeens een extra gast aan tafel schoof. Een collega die alleen was en opeens spontaan werd uitgenodigd, een familielid die Opa plotseling “even oppikte” maar ook die buurvrouw van verderop (die best een beetje gek was maar ook zo lief en eenzaam).
Misschien heb ik dat sociale wel van mijn Opa en Oma, ik weet het bijna wel zeker. Niets is leuker dan koken voor vrienden en familie maar zeker ook voor onbekenden. Jaren geleden, toe we in het buitengebied woonden en een grote boomgaard en moestuin hadden, werd in die buurt voedsel vaak (gekookt of ongekookt) geruild. Je kreeg een “kookje” bonen en gaf later in het seizoen wat zoete appelen terug.
Ook kookte ik elke week soep voor mijn hoog bejaarde buurtjes. Een keer mee begonnen en nooit meer mee gestopt. Gewoon omdat het kon.
Nu, jaren later, woon ik in de stad en kook voor Thuisafgehaald.nl Hoe dat in zijn werk gaat? Je meld je aan op de site en als je er zin in hebt, bied je maaltijden aan. Je kunt ook maaltijden afnemen. Het aanbod staat op de site : de omschrijving, de prijs en de datum waarop je het af kunt halen. Voor de ouwetjes hier in de buurt heb ik een flyer gemaakt want die willen/kunnen zich niet aanmelden.
Wat ik zoal kook? Lekker ingewikkelde gerechten, die lang moeten sudderen en die ik niet gemakkelijk voor twee personen maak. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Ik kan lekkere stoofpotten maken, pannen soep trekken, kook steeds andere ( buitenlandse) gerechten en ik maak andere mensen gelukkig met mijn creaties!
Moet je hoog culinaire hoogstandjes produceren om succesvol te zijn op Thuisafgehaald.nl?
Welnee, macaroni en stamppot boerenkool zijn ook heerlijk en je hoeft geen gaarkeuken te hebben om mee te doen. Twee extra porties andijviestamppot met gehaktballen aanbieden is ook prima. Je moet vooral doen wat goed bij jou past. Of je het iedere dag wilt doen of eens per week drie gerechten zoals ik, dat maakt niet uit.
Ik denk de laatste tijd vaak aan mijn Oma, gewoon omdat ik nog wel eens met haar zou willen praten over diepzinnige en luchtige zaken. Wat zou ze het leuk gevonden hebben dat ik nu ook kook voor extra (on)verwachte gasten!
Dag Dag!
Caroline de Greef – de Huismanager
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten